Nejdet Elmas’ın yeni albümü UNKAPANI HEIST yayında!


Geçtiğimiz Haziran ayında son albümü olan Parça Nejdet'i yükleyen Nejdet Elmas, yeni albümü Unkapanı Heist ile dinleyicileri bir soygun hikayesine davet ediyor. Avantür aksiyon film müziklerini 70’ler vintage hip hop yorumuyla birleştiren Nejdet Elmas, film müziğine (OST) dayalı, değişken ve dönemin hafif hiphop sound’unu buram buram hissettiren 11 şarkılık bir albüm sunuyor.

Kendi deyimiyle filmsiz bir soundtrack albümü yaratan Nejdet Elmas, “Unkapanı Heist” ile bir “ilk bölüm” yaratıyor. Birbirine bağlı bu 11 parçada anlattığı soygun hikayesi, enstrüman seçimleriyle, aranjesiyle ve klasik bir biçimleri zorlayan hikaye anlatıcılığıyla  dinleyiciyi renkli ve tekinsiz bir dünyaya çağırıyor. 

"Unkapanı Heist" albümünde Tdc ile bir ortak beat, Rozalin'in vokalleri, Rua’nın ve Ali Yoksuz'un rap part'larıyla süslenmiş parçalar yer alıyor. Ayrıca Fuat Ergin’in acapella’ları ile yaptığı çalışma olan “Kapela Kıstırması” bir tür saygı duruşu olarak göze çarpıyor. Gelecek projeler için hız kesmeden üretmeye devam eden Elmas, yakın çevresinden isimlerle oluşturmakta olduğu yeni “label” çatısı altında albümler ve fiziksel üretimler yapmayı hedefliyor.

Next

kendi sesinden bir meryem coşkunca şiiri, düşüş